Artikkel

Norsk statseid overgrep mot Uramerikanere.

Oppdrettsnæringen er en som en mur som stenger av villaksens migrasjonsrute fra fødested i elv ut i hav og tilbake. Oppdrettsnæringen i alle fjorder er som et teppe av lus, kloakk og pellets som som ikke bare stenger av fjorden for laksen, men også sprer sykdom og miljøgifter mellom oppdrettsanleggene. Denne mur utarmer elver fra laksen og fører med seg et stort tap for lokalbefolkning i store områder.

IL6Tap av laks er også tap av historie, identitet, kultur, turisme, næring med mer, i kommuner som ligger innenfor lusebeltet. Dette gjelder ikke bareNorge men også Irland, Skottland og Canada. Det gjelder også for dyr, i store områder, som nærer seg på laksen  for eksempel Bjørn, Ulv, Spekkhugger og Ørn.

Man skulle tro at et land som har vært okkupert og som deler ut fredsprisen ville høre etter hva Urbefolkningen sier. Spesielt når den norske stat har store eier interesser i industrien. Den tidligere Statlige statkorn, nå Cermaq driver overgrep mot urbefolkning både i Canada og Chile.

 

«Deny, Delay and Distract» er en teknikk som ikke bare Canadiske myndigheter bruker men også Norske.


 Se videon der høvdingen holder tale mot den norske stat og industri.

 

 

Her er en Video med en Chilensk Uramerikaner som blitt saksøkt av Cermaq for hans negative uttalelser mot industrien.

Google oversettelse

Kamp mot laksen i Pepiukelén.

Sure Community (Fra Chile) Fransisco er talsmann for Millaquén (Uramerikaner) Williche lof og Fabio Inalef Ulkantufe av Puelmapu

Fra Willi Mapu Futa fellesskapet Pepiukelen, Mapuche territorium. Territorium som blir svekket av ulike bransjer, spesielt laks. Flere av de industriene  som omgir samfunnet produserer laksefôr. En mat, som i de fleste tilfellene er fremstilt av dekomponert laks.

Vi har hatt noen samtaler til befolkningen både nasjonalt og internasjonalt, ikke å konsumere laks fra Chile. Produsert med blod og  lidelse fra Uramerikanere.

Skrevet av
Ola Andersson

olalala

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s