Artikkel

Nyheter?-Russlands lakseboikott.

Russland har veterinærer som har lov til å gjøre jobben sin. -Det er vel og bra, men ikke for nordmenn som er så paternalistisk styrt av en regjering og lobby som gjennom maktapparatet har alvorlig stor grad av styring, både av forskningen i seg selv og gjennom siling av informasjon til befolkningen.

Det har blitt tilnærmet umulig å ta selvstendige riktig gode avgjørelser som følge av dette. -Med mindre man har spesiell interesse for egne barns helse, folkehelse og reell bærekraftig forvaltning. -Uten det politiserte begrepet bærekraft, som til enhver tid synes å sette økonomi foran både folkehelse og teknologi. NIFES utsetter deg og dine for høy risiko for alvorlige sykdommer.

Russlands tomme trusler

Mange Nordmenn sitter i dag med store håp om at Russland skal gjøre alvor av lovnaden om boikott av Norsk oppdrettslaks. Vi deler også håpet, men troen på at det virkelig kommer noe godt ut av dette er laber. Russerne har tidligere advart uten å følge opp advarslene tilstrekkelig.

«Russia will ban all fresh Norwegian salmon imports from January 1 2006 because its vets say they have found dangerously high levelse of lead and cadmium in the fish and Norway’s monitoring system is not adequate.»(RedOrbit:2006)

Norske myndigheters kommunikasjon utad ble i 2006 kremtoppet av  rapportering fra NIFES -forskere. Til dags dato er ikke belegget for de nye lavere kadmium-verdiene offentlig tilgjengelig. Industrien fikk fra norsk hold spillerom for å fortsette bedriftene som før, uten nye hensyn til folkehelse og miljø. Samtidig valgte NIFES fra da å fremstå uopprettelig upålitelige.

«Når russiske veterinærmyndigheter igjen skjerper retorikken og truer med boikott, er det nærliggende å tenke på Æsops fabler om gjetergutten som ropte «Ulv, ulv». Han ropte det for mye, slik at ingen trodde han til slutt.»(Ilaks:2013)

Denne gangen ønsker vi å se at Russerne følger opp sin advarsel. Norske myndigheter har gitt beskjed om at de vil følge sin kommunikasjons-strategi, ovenfor Russerne;ovenfor alle som tar til orde for velkomne og riktige påpekninger. ovenfor myndighetene og en bakstrebersk industri.

Folkehelse, teknologi eller økonomi?

 Vi kan ikke annet enn å erkjenne at politikerforakten dessverre øker ettersom oppdretts-saken utvikler seg.  Skuffelsen,over den Norske Regjeringens og andre myndigheters initiativ, den uhederlige strategien informasjons- og kommunikasjonskontroll som er en latent skandale, er stor. 

Man forarges over at Norske myndigheter velger å kjøpe råvarer og produsere næringsstoff på billigst mulige måte, når de koster folkehelsen og miljøet unødvendig risiko. -Det er fullt mulig å rense de marine oljene. Det er fullt mulig å sette miljø-standarder ved import av vegetabilsk råstoff.

 Her er det virkelig noe muffens. Oppdrettslaks er ikke trygg mat. Jeg er forundret over at det skal være greit å konsentrere miljøgifter og slippe det ut langs kysten, i Norske fjorder, og på matfatet til folk flest. Det fins ingen akseptable forklaringer på det.

Oppdrettslokaliteter langs kysten

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s