Artikkel

GÅ IKKE TRETT I KAMPEN FOR NATUREN OG ARTENE!

Vi ser tegn til at det går sakte framover i kampen for villaksen og sjøørreten. At folk flest blir mer opplyst om villfiskens livsbetingelser og problemer. At test av tette merder viser produksjon med null lus. At det drives mye godt arbeid innen forvaltning og fiskestell. At gyroen er på sterk tilbakegang ved at stadig nye elver erklæres frisk og fri for parasitten. Snart er det bare to regioner med elver som ikke er behandlet.

MEN vi ser også at oppdrettsselskapenes fokus på å tjene mye mer enn det som er bærekraftig, fører til krav om flere konsesjoner og INGEN vilje til å bruke tette merder. De første «grønne» konsesjonene ble solgt til selskaper her om dagen, et åpenbar tillegg i lusesvermen som laksesmolten skal gjennom på veg ut i havet. Mer enn 10 larver og snipp snapp snute …..

Apropo snute. Hvor blir det av innføringen av snutemerking av all oppdrettet settefisk, Aspaker? OM du får jobben som fylkesmann i Troms, så får du problemet med å vite hvor rømlingene som fiskes opp kommer fra. -Da er det greit om du pålegger det nå! (Gratis tips!)

Flere av oss villaksvenner har holdt på å debattere og informere andre over flere år. Selv opplever jeg at nyhetsverdien synker i det som dukker opp. -Selvsagt er vi ikke lenger like overrasket over at det dukker opp oppdrettslaks som ingen har meldt rømt, noe som er blitt vanlig etter at det selvangitte rømlingstallet skal ned. Hva gjør vi villaksvenner med det?

Gaule Salmon River at Rognes. Norway.

Inaktivitet og likegyldighet må vi kjempe mot, akkurat som når vi har fisket 3, 4, 5 og 6 døgn uten å ha kjent storlaksen. Alle som har fisket laks noen år, har opplevet flere døgn på rad uten fisk. I 2012 fisket jeg 6 døgn i Gaula uten et eneste napp før jeg fikk en på hele 14,6 kg.

Vi skal ikke gi oss. Gjør vi det, fortsette gamle, voksne og barn å spise miljøforgiftet oppdrettslaks, som under produksjonen faktisk har vært med å redusere den ville laksen og sjøørreten med 50-75%. I en del elver kan vi faktisk si 80-100% reduksjon.

VÆR MED Å KJEMP FOR AT ALL INDUSTRI I NORGE SKAL DRIVES MILJØVENNLIG.

Vi har ikke rom for annet enn å drive miljøvennlig, skal vi overlate jorden til de neste generasjonene i levelig tilstand. Her er ikke snakk om at vi aksepterer at 30% av naturen ødelegges. Fortsetter det slik, er det bare et tidsspørsmål før generasjonene som kommer får problem med å leve.

Ha en god dag og vurder å bli mer aktiv i info-kampen for villaksen og sjøørreten!

Skrevet av Geir Aslaksen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s