Nyhetsblikk

SKIVEBOM AV MATTILSYNET, MENER ERIK OSLAND FRA SALMON GROUP

I en artikkel i Kyst.no, får Mattilsynet gjennomgå for at de ikke tillater vekst i Sogn og Fjordane.

HVEM ANVISES SKIVEBOM?

 

Vekst i oppdrett betyr at antallet verter for lus vil øke, som igjen fører til at antallet lakselus øker og med det, mengden av lusegg og luslarver. Svermen av luslarver som fører til påslag på vill-smolten på veg ut, har en bestandbegrensende effekt. Det er på sin plass å begrense luslarvene – ikke øke den. Det er åpenbart ikke Mattilsynet, men Erik Osland som får anvist skivebom!

Osland skriver videre om sykdommen PDs positive tilbakegang, på en sånn måte at vi må skjønne at de også vil fikse problemet med lakselusa.  Ja da, de HAR muligheten til å fikse på problemet og flere andre problem, ved å gå over til tette merder, men de nekter.  Her er det andre hensyn som veier mer.  Kan jeg foreslå for Salmon Group å begynne overgang til tette merder?  Begynn gjerne på lokaliteten like utenfor grensen av «nasjonal laksefjord» i Balestrand kommune.

ØNSKE OM ENDRINGER

 

Hvilke naturfaglige forankringer har opprettelsen av disse verneområdene, når vi vet at utgående laksesmolt må vandre ut, forbi disse anleggene på veg ut i havet?  Ok, vi viste ikke på den tiden hvor mye lakselusa desimerer bestander, men nå vet vi bedre. Hvorfor gjør vi ikke endringer i vernet utenfor disse elvene når vi nå vet hvordan lusa virker?

Angående «nasjonale laksefjorder».  Hva er vitsen med å ha et verneområde, nasjonale laksefjord langt inne i fjorder og så tillate et stort antall oppdretts lokaliteter utenfor?

Mange påstår at denne og foregående regjeringer har gjort et knefall for oppdrettsnæringen og det er vanskelig å få gjort endringer.  Artikkelen med uttalelser fra styrelederen av Salmon Group er et godt eksempel på hvilken motbør som møter de som går mot interessene til o-næringen.


 

-Vi takker Mattilsynet som her går imot vekst ut fra vel dokumenterte naturfaglige begrunnelser!

Skrevet av Geir Aslaksen, Nye Villaksens Venner 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s