Artikkel

Kommer det et «First House» med foten i døra så snart departementet opptrer selvbevisst?

Fiskeriministeren  vurderer å åpne for mer laks i merdene for å tilrettelegge for oppdrettsindustrien under Russlands importstopp.
Denne Laksen ble  tatt i Aa elven i Sogn og fjordane! Dette er en oppdrettslaks med absurde mengder Lus. Sånn ser det ut å bli spist levende....

Laks tatt i Aaelven i Sogn og fjordane-En oppdrettslaks med absurde mengder Lus. Sånn ser det ut å bli spist levende….


Hvor står Nærings- og fiskeridepartementet i forhold til opinionen,og seg selv? Er hensynet til næringen virkelig så øredøvende polarisert? Hva tenker de selv? Tør departementet å uttale seg overhode? Eller kommer det et «First House» med foten i døra så snart departementet opptrer selvbevisst?

-En ting er sikkert – og det er sagt før – i USA hadde det vært satt ned en komité for å få svar på slikt. I et demokrati skal beslutninger foregå i offentlighet. Men når det hele fremstår som et hemmelig pokerspill på bakrommet, mister beslutningstakerne all troverdighet. «Slik skal Norge reddes», leste jeg nylig i en avis. Altså; slik skal noen private aktører få omsatt en vare. Dette samrøret med næringsinteresser og konstitusjonell opprettholdelse er søkt – men, om man sier det ofte nok…

Det er nærliggende å bruke begrep som «stalinisme», «førerløst tog» og «mafia»


Av 40 milliarder er 8,5 millioner kroner alt havbruksnæringens miljøfond har avsatt til tiltak for å ta ut rømt fisk eller til overvåkningstiltak i elvene i Norge i 2014. Til sammenligning gir Norsk Tippings grasrotandel 339 millioner fra en total spillomsetning på rundt 12 milliarder.

-Og hvor er Miljøvernministeren?

Jonna.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s