Artikkel

Miljøsjel på anbud

I dag er Solveig Van Nes,leder, havbruk & Ocean Forest hos Bellona ikke å få tak i. Grunnen til det, er at hun sitter i møte med Sjømatrådet i Bergen.

Det vil være en komfortabel arena for Solveig, som har bakgrunn fra Nofima, hvor hun for og med aktører i oppdrettsindustrien har generert og ledet både nasjonale og internasjonale FoU- prosjekter.


I sin ørkenvandring har Bellona fulgt sitt fata morgana. Bellona liker å mene at de arbeider for økt økologisk forståelse og vern av natur, miljø og helse. I seg selv er vel det en nobel intensjon men når Fata Morganainnsatsen plasseres feil, som ved samarbeidsprosjektet Ocean Forest kan det bli det så veldig galt.

Ved lokasjon Rognøy,Lerøy Vest,hvor Bellona er integrert som såkalt miljøprofil i forsøksprosjektet har lusepåslaget vært oppe i 10,23 voksne hunnlus og ved 20 av 31 lusetellinger hadde de for høye verdier i 2014. I forbindelse med avlusning med hydrogenperoksid døde flere hundre tonn laks. Etter tre mislykkede avlusninger ble Bellona og Lerøy pålagt utslakting ved anlegget av Mattilsynet, på grunn av nedsatt effekt av lakselusmidler og resistensutvikling hos lus.

Ocean Forest er et prosjekt, der Bellona er satt til å fremme en grønn profil for oppdrettsindustrien i bytte mot økonomisk velgjørenhet. -Dersom Bellona er nødt til å være medskyldige i treneringsprosessen som hindrer nødvendig utvikling for å få egen økonomisk kabal til å gå opp, bør Bellona avvikle sin virksomhet.Det er åpenbart at Ocean Forest
prosjektet overhodet ikke vil  hjelpe  mot miljøproblemene i forbindelse med oppdrett. Snarere det stikk motsatte, da prosjektet baserer seg på fortsatt drift i åpne anlegg. -Og dermed trenerer overgang til lukket teknologiArne-Roger Hansen(NMF)

Aslak Berge nærmer seg advarselen fremmet av NMF tidligere i år, i en artikkel i Sysla i dag. «I forbindelse med prosjektet, kalt Ocean Forest, har Bellona tidligere hevdet at blåskjell skal ha en filtrerende og lusereduserende effekt på lokaliteten. Det har tydeligvis ikke fungert helt etter oppskriften så langt.»

Elisabeth Olsen

Related posts

Mattilsynets lusestrategi 3 strikes and out.

Ocean Forest[PDF]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s