Informasjon

Vi anbefaler:The Pristine Coast

Det marine økosystemet utenfor kysten av British Columbia kollapser. Biologen Alexandra Morton bor i Broughton Archepelago. Hun begynte å dokumentere nedgangen av laks på slutten av 1990-tallet. Like før nedgangen av laksebestander, var det en massiv utvidelse av oppdrett i åpne merder på vestkysten av Canada. Den kanadiske regjeringen virket likegyldig og hevdet at de to hendelsene ikke var koblet sammen. Global oppvarming, krypskyting, forurensning og overfiske fikk hver sine roller i skyldspillet. I løpet av våren 2010, begynte regissør Scott Renyard å følge villaks-beretningen fra Alexandras Protest Walks, fra hennes hjem på nordspissen av Vancouver Island til provinshovedstaden, Victoria. Tusenvis av mennesker fra British Columbia ble med henne, alle krevde svar.

Renyard lurte på om det fantes svar, og begynte å grave dypere. Det tok ikke lang tid før han skjønte historien var mye større. Det viste seg at mange, om ikke alle, finnefisk er utsatt for å få sykdommer som rammer laksen. Renyard argumenterer med at åpne oppdrettsanlegg, for det meste gjennom manglende kontroll over sykdommer, har ført til kollaps hos mange ville fiskebestander.

Denne kollapsen har ført til at biologiske pumper, i både Nord-Atlanteren og Stillehavet, har nedsatt evne til å binde karbon. Og når livet i havet kan ikke binder karbon, blir karbondioksid sluppet ut i atmosfæren. Det viser seg at villfiskbestander er viktige i kampen for å redusere drivhusgasser og bremse global oppvarming.

Les mer

 

<p><a href=»http://vimeo.com/105949980″>The Pristine Coast trailer</a> from <a href=»http://vimeo.com/user32207192″>Scott Renyard</a> on <a href=»https://vimeo.com»>Vimeo</a&gt;.</p>

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s