Miljøgifter

Løper mattilsynet forbrukerens ærend?

-Matvaresikkerhet


Mit Kemiske

Lenket til DR2-tema Mit Kemiske Liv

Har vår livsstil innflytelse på mengden av kjemikalier i kroppen vår?
DR2 etterforsket ikke mindre enn 60 forskjellige kjemikalier da de testet to gravide kvinner med ulike livsstiler. Kristine foretrekker økologi og Mette ser mest for prisen og kjøper konvensjonell mat. -Så hvem har mest kjemi i kroppen?
Også når det kommer til kosmetikk og rengjøringsprodukter, er Kristine mest bevisst og kjøper produkter med Svanemerket og Astma- og allergi merket.


 

 

Seniorrådgiver i Mattilsynet, Mette Kristin Lorentzen poengterer ifølge kyst.no at dersom utviklingen går i en retning som gjør at vi kan stille spørsmål om oppdrettsfisk er trygg og sunn mat eller som kan påvirke fiskens helse eller velferd i negativ retning, vil Mattilsynet sette i verk tiltak for å hindre en slik utvikling.

«Resultatene fra overvåkingsprogrammet for fiskefôr i 2013 viser at innholdet av de fleste stoffene, både uønskede stoffer og næringsstoffer er på omtrent samme nivå som tidligere år. Alle uønskede stoffer det er fastsatt grenseverdi for var under grenseverdien»,skriver kyst.no i en ingress til artikkel om fiskefôr for 2013.


Vår kommentar: Allerede inneholder fôret giftige stoffer som enkeltvis ligger under grenseverdier. Det pågår en debatt der det stilles spørsmål ved coctaileffekter. Mattilsynet rolle er todelt. Slik tilsynet opptrer ved Lorentzens uttalelser i media, fremstår tilsynet å løpe oppdrettsindustriens ærend, foran å løpe forbrukerens ærend.

Men hvor mye kan du selv påvirke de kjemiske nivåer i kroppen? Og hvor mange av kjemikaliene overfører de til sine ufødte barn?-Spør Danmark Radio i dokumentaren Mit kemiske Liv.

Banner

En tanke om “Løper mattilsynet forbrukerens ærend?

  1. Tilbaketråkk: Løper mattilsynet forbrukerens ærend? | poehr

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s