Informasjon

Utslipp fra Lerøy Auroras anlegg ved Tromsø

Biologisk utslipp

Rømt laks representerer genetisk degenerasjon av ville laksestammers spesialiserte egenskaper.

Det rapporteres om at det for en uke siden var en rømming i Troms fylke. Fiskere rapporterer at de har fått laks de siste 14 dagene og at de fremdeles får laks, som ser ut til nylig å ha sluppet ut av merden. De får laks inntil 15 nautiske mil unna nærmeste anlegg.

Utvidet gjenfangstfiske ble iverksatt og er avsluttet. I utgangspunktet er oppdretter pliktig til å gjøre gjenfangst inntil 500m utenfor anlegget. Som følge av fangst utenfor dette området ble det gjort vedtak om tillatelse til utvidet gjenfangst. Gjenfangst til nå er på 341 individer.

Utslippet kommer fra Lerøy Auroras anlegg på Angstauren utenfor Kvaløya. Fisken fra  anlegget er på omlag 4 kg, snittvekt på 3.9kg. Oppdretter meldte selv om utslippet på tirsdag i forrige uke. Foreløpig er det ikke gjort estimater på størrelse av utslippet. Gjenfangst ble etter pliktighet organisert av selskapet. Lerøy har hatt 100-120 garn ute. I tillegg ble sjarkfiskere engasjert fra torsdag, av oppdretter .

I tillegg pågår utslipp fra ukjent kilde. På Kvaløyvågen har det blitt gjenfanget «rømt laks»  på 1-1,4 kg daglig i et par uker. 

Melding om rømning er ikke oppført hos Fiskeridirektoratet. Vurdering om å ikke publisere begrunnes blant annet med at det er for ikke å hindre en eventuell politietterforskning, dersom en anmeldelse av forholdet skal være aktuell. Å melde biologiske utslipp av laks gjennom Fiskeridirektoratets portaler er ikke prosedyre.


 

Meld all gjenfangst til fiskeridirektoratets døgnbemannede beredskapstelefon nr: 03415

Selv om Fiskeridirektoratet har avsluttet gjenfangsfisket, melder aktive ildsjeler om at de fremdeles får rømt laks i området. Bidra til gjenfangst. Skitt fiske. Bokstavelig talt.

cropped-banner-e1413151311837.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s