Artikkel

WWF for a living planet-I Sverige


Long SkrikSom kjent øver WWF Norge en øredøvende stillhet om skadevirkningene som lakseoppdrett allerede påfører miljø og fauna i fjorder og tilhørende villaksvassdrag. Stillheten formuleres gjennom utstrakt samarbeide med og tilnærming til næringen, en arbeidsmetode som står i veien for progressivitet opp mot en bærekraftig omlegging  og ivaretakelse av våre kystverdier.

Der WWF Sverige stiller krav til lukkede anlegg, imøtekommer WWF Norge Stortingets høring om vekst i lakse- og ørretoppdrett med langsiktige henstillinger.

Bevar Raudåta!

WWF Sverige derimot.

WWF Sverige er tydelige når de gir uttrykk for skepsis til at oppdrettsanlegg langs Høga Kusten har fått forlenget sine tillatelser. Tidsbegrensede tillatelser for akvakulturvirksomhet i almenningen er for øvrig absolutt et grep også Norge bør ta.

Generalsekretær i WWF Sverige, Hakan Wirtén, og eutrofieringsekspert Lennarth Gladh advarer om at rekruttering av både sjøørret og sik kommer til å bli dårligere for fisket og at området med det taper attraksjonsverdi for turisme.

«Utslipp i form av avføring og fôrspill er anslått til maksimalt 8 tonn fosfor og 70 tonn nitrogen. Dette tilsvarer for eksempel utslipp fra titusenvis av private kloakkavløp – og betydelige mengder i forhold til utslipp fra et kloakkrenseanlegg, skriver debattantene fra WWF Sverige i følge allehanda.se

WWF Sverige antar at tillatelsen til videre drift er et resultat av regionalpolitikk foran miljøhensyn. Samtidig fremhever WWF Sverige at dersom man ser til oppdrettsanleggenes effekt på sysselsetting, er antall ansatte halvert siden 2006 samtidig som produksjonen har blitt fordoblet.

«For at oppdrett skal være bærekraftig må det brukes lukkede systemer, der vannet er også renses og gjenbrukes», skriver Hakan Wirtén og Lennarth Gladh.


Høringssvar fra WWF-Norge – melding til Stortinget om vekst i norsk lakse- og ørretoppdrett

Världsnaturfonden vill stoppa fiskodlingar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s