Artikkel

Til Are


Du er klar over at det er de samme myndighetene som «Fører strengt tilsyn» med dere som gir næringsvirksomhet fri tilgang på Norske fjorder som deponi for gruveavfall, ikke sant? Slik ramler ditt argumentet «på steingrunn» for å si det sånn.

Ja, det er mange aspekter å sette fingeren på når det gjelder oppdrettsnæringens påvirkning på miljø og biologisk mangfold, men det mest presserende er å få stoppet denne praksisen som næringen, med iLaks i spissen har begynt med. Nemlig det å spille offer i all offentlighet.

Dere er sterkt bidragsytende (Selv om en 7 år gammel undersøkelse mener dere bare bidrar med 8%) til utryddelsen av genomet til en art. Selv om dere blir stoppet vil det dere har stått for og bedrevet ha uante konsekvenser i all fremtid.. Det er ingen vei tilbake.. Dere har tuklet med naturen og satt uslettelige spor..

Hvor alvorlige disse sporene er vil ikke avdekkes før både du og jeg og kanskje våre barn er i grava. Smak litt på det… Uslettelige spor..

Når folk nå har fått nok av deres påvirkning (med negativt fortegn) på naturen. For la oss få dette på det rene; Du har en vanskelig jobb foran deg hvis du ønsker å argumentere for at dere har hatt en positiv påvirkning på naturen og laksen.. Da skal dere påkalle dere å være noen som helst slags form for offer?
Med det antar jeg at du mener vi som er opptatt av villaksen primært ønsker å ødelegge lakseoppdrettsnæringen. -For hva da?Vår egen vinning?

Tror du virkelig at vi har en skjult agenda om utelukkende å rive ned denne «Norges viktigste» næring,basert på sjalusi? Eller kanskje ett underbyggende ønske om å realisere jantelovens første paragraf?

Du har en skarp penn, men dessverre en lav panne.

Argumentene dine faller for sin egen urimelighet. Ingen av oss forkjempere for villaks tjener en krone på vårt engasjement såvidt meg bekjent. I motsetning til det du gjør. Ikke kjemper vi for noe annet enn at dere skal drive mer forsvarlig, itråd med ett ønske om å drive så skånsomt for naturen og dens arter som mulig uavhengig av økonomisk avkastning for lakseadelen.

Vi påpeker at når dere tar dere tilrette i vår alles natur, så er det ikke bare en moralsk og etisk forpliktelse, men også deres ansvar på vegne av kommende generasjoner så se til å i det minste følge forskeres egne retningslinjer. Føre var prinsippet.. Apropos.. Vet dere hva som vil skje rundt om i landet ettersom dere har fisket opp bergnebb og gylter over en lav sko? Nei det gjør ikke forskerne heller..

Det minste vi kan forvente er at dere legger av dere tanker om at det å spille offer vil vinne dere noen form for goodwill fra mennesker som ser hva dere driver med.

Vi andre er nemlig også ansvarlige for kommende generasjoners naturarv. Og vi er vårt ansvar bevisst.


Skrevet av Kurt Johansen som tilsvar til Are Kvistads » myten om forurensning fra laks«

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s