Arven som vi gir til barnebarna

[Skildring 1 av 10 Hvordan opplever du at oppdrettsindustriens inntreden i ditt nærområde har påvirket ditt liv og din livskvalitet?]

Kilde:Klima- og miljødepartementetOppdrettsindustriens nærhet har ført til søvnløse netter,usikkerhet for fremtiden, redsel for ikke klare å forsørge min familie. Og bekymringer for at de ansatte ikke skal ha sikre inntekter som igjen vil gå utover deres familier. Tanken på at et nytt oppdrettsanlegg skal komme og sperre av, eller slamme ned reketrålfeltet eller at en brønnbåt skal komme og slippe ut vann med lus eller kjemikalierester fra avlusning på de få feltene som er igjen bekymrer også.

Oppgittheten man sitter igjen med, etter at man gang på gang har vært i kontakt med forskere, sendt inn bekymringsmeldinger, fotografert, sendt inn reke-prøver, bare for å bli avfeid som lite sammfunnsøkonomisk er grusom.


 -Og enda verre er tanken på arven som vi gir til barnebarna, sorte ringer og en livløs fjord. 

 

Tor Inge Larsen. Rekefisker.

En tanke om “Arven som vi gir til barnebarna

  1. Dette er så treffende og godt formulert at kommentarer så og si blir overflødig. For alle som bor rundt en fjord og tillitsfullt har kunnet fiske rein og spiselig villfisk, slik man har gjort i generasjoner, blir det en merkbar forringelse av livskvaliteten når man ikke lenger kan gjøre det. Når denne siden ved lakseoppdrett aldri nevnes, langt mindre tillegges betydning, skjønner man hvilke verdier og hvilken etikk de kreftene man står overfor navigerer etter. I 1890 formulerte Knut Hamsun det slik: «Fremskritt er menneskets trivsel». Dette er også så treffende formulert at vi bør gjenta ordene og tygge på dem også i 2016.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s