Sjømatrådet med villedende markedsføring.

Kyst i bevegelse reagerer kraftig på at det statseide Sjømatrådet markedsfører amerikansk regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) som blir foret opp i norske oppdrettsanlegg langs kysten, med merkenavnet Fjordørret (salmo trutta lacustris) som er en egen art av innlandsørret.

Sjømatrådet

Dette er ikke misvisende

Informasjonen fra sjømatrådet er misvisende overfor kundene, og stiller i aller høyeste grad spørsmål ved Sjømatrådets generelle troverdighet. Hva er det egentlig Sjømatrådet vil at kundene skal tro?

I følge våre kilder er dette en praksis som Mattilsynet setter liten pris på. Representanter fra Mattilsynet har også bedyret at det er forbudt å eksportere regnbueørret som fjordørret.

Likevel markedsføres regnbueørret i Tyskland som «Fjordforellen», som naturlig nok skaper inntrykk av at fisken de kjøper har levd et vilt liv i norske fjorder med krystallklart vann. Sannheten er at de lever i en tettpakket og sykdomsfull tilværelse, og oppdrettes under et driftsregime som medfører en bestandsreduserende effekt for sjøørret, sjørøye og villaks.

Dette er ikke holdbart, og saken blir oversendt Forbrukerombudet.


Banner

Related posts

Mener fjordørret er misvisende

Flere tusen oppdrettsfisk på rømmen igjen

En tanke om “Sjømatrådet med villedende markedsføring.

  1. Støtter helt klart deres klage til Forbrukerombudet. Reagerer dessuten sterkt på at oppdrett av regnbueørret som er med å desimerer bestander av sjøørret, selges med assosiasjon om at det er sjøørret.
    Leserne skal vite at sjøørreten ikke går ut i havet som laksen, men beiter langs kysten og derfor er MER utsatt for lakselus og fiskesykdommer fra oppdrettsnæringen. Veldig mange sjøørret-stammer i elver er derfor totalfredet i dag. Både på Vestlandet og i Trøndelag. Dette er harde fakta!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s